One name, many talents

'Helpende hand bieden aan statushouders'

3 oktober 2016

Ed Sarikaya, directeur van Delta Team, bracht een werkbezoek aan Vluchtelingenwerk waar naast manager Caroline van de Vijver ook de Rijswijkse wethouder Bjorn Lugthart aanwezig was.

Zijn bedrijf heeft circa tweehonderd medewerkers binnen de industrie gedetacheerd en is onlangs naar de Plaspoelpolder verhuisd. Ed Sarikaya wil de lokale overheden in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg de helpende hand bieden om statushouders op te leiden en aan het werk te helpen. Het doel is om hen zodoende spelenderwijs binnen de Nederlandse samenleving te laten integreren.

Cultuur
,,Vooropgesteld, we hebben bewust voor de Plaspoelpolder gekozen’’, aldus Ed Sarikaya. ,,We zitten dichtbij de uitvalswegen richting de industrie op Tata bij Velsen-Noord en het Botlek/ Rijnmond-gebied. Op het moment dat we ons in Rijswijk vestigden, lazen we in het Voorburgs- en Rijswijks Dagblad de problematiek over de asielzoekers en de statushouders. Ik zit dichtbij de cultuur van deze mensen, want we hebben eerder voormalig asielzoekers en statushouders tot volwaardige werknemers opgeleid’’.

Ontwikkelen
,,De komende jaren willen we op een gedoceerde wijze verder groeien’’, vervolgt Ed Sarikaya. ,,Hoewel de arbeidsmarkt krimpt, is er voldoende werk. Dit gaat in Nederland een probleem worden. Als je statushouders goed begeleidt, dan kunnen zij zich verder ontwikkelen en tot waardevolle krachten uitgroeien op de Nederlandse arbeidsmarkt. Zij kunnen dan hun plekje vinden. Mijn ervaring is dat ze door een helpende hand uiterst loyaal zijn. Als we hen opleiden dan is de kans héél groot op een baan’’.

Foto VD: Ed Sarikaya (links) kijkt uit naar de samenwerking met de gemeente Rijswijk. Rechts wethouder Bjorn Lugthart en midden Caroline van de Vijver van Vluchtelingenwerk staan hiervoor open.

Algemene voorwaarden
Disclaimer

Door Deltateam.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.

Ik zoek werk

Ik zoek personeel
Contact
Delta Team B.V.
Visseringlaan 24B
2288 ER Rijswijk
Algemeen +31 (0) 88 730 12 00
Planning +31 (0) 88 730 12 12
info@deltateam.nl

Volg ons op
© 2019 Knijnenburg Producties