One name, many talents

"Multiculturele arbeidsmarkt en de toekomst"

20 oktober 2016

"Multiculturele arbeidsmarkt en de toekomst"
Een no-nonsense arbeidsmarkt- benadering en duidelijke opvattingen over de toekomst hiervan voor Mourik, dat is wat ons bindt. En onze buitenlandse afkomst, waardoor wij het voorrecht genieten om zaken vanuit twee culturen te kunnen benaderen. Vanuit Mourik Holding proberen wij deze visie te vertalen in concrete en bruikbare initiatieven. Ed Sarikaya is een daadkrachtige ondernemer die de arbeidsmarkt actief ’verovert’ en de broodnodige vaklieden werft, opleidt en begeleidt naar een baan bij Mourik. Wij vonden het interessant om kort en bondig van gedachten te wisselen en ons de vraag te stellen hoe wij ervoor kunnen zorgen, dat de vijver van gemotiveerde en goed opgeleide Mourik minded techneuten niet zal opdrogen in de toekomst. En daarbij wilen we natuurlijk meer weten over de ’Mourik beleving’ van Ed. 

Ed Sarikaya: “De multiculturele arbeidsmarkt is de toekomst. En wil je als bedrijf in die toekomst meetellen, dan moet je daar rekening mee houden. Je moet gemotiveerde capabele mensen aan het werk zetten, goed begeleiden en met ze communiceren, ongeacht hun land van herkomst.‘Positieve discriminatie’ is geen goed idee. Selecteer mensen op individuele verdiensten, op talenten en vaardigheden die zijn afgestemd op de behoefte van het bedrijf. Taalbeheersing is daarbij absoluut noodzakelijk om je te kunnen handhaven in de samenleving.”

Ruimte voor verschil
Ed Sarikaya is directeur van Delta Team, een uitzendbureau van technisch personeel, dat samen met Zuidgeest onder de paraplu van Mourik opereert. De samenwerking met Mourik is begonnen in 2001 toen de internetbel net pijnlijk was geklapt. De core business van Delta Team -aanleg van glasvezels- heeft daardoor een aanzienlijke klap gehad. Ed wilde de orderportefeuille uitbreiden om het resultaat op peil te houden en ging op zoek naar nieuwe klanten. Een fijne samenwerking met Mourik resulteerde in 2003 in de participatie via Zuidgeest. “Toen de deal was beklonken, ben ik verder gegaan met werven van industriële reinigers. Daarna hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met onder andere opleidingstrajecten voor machinisten.”

Hoe werf je kandidaten
en hoe zorg je voor de juiste mensen op de juiste plek? “Ik weet ze te vinden,” lacht Ed, “omdat ik ze regelmatig tegen het lijf loop. Flyeren in koffiehuizen, sportverenigingen bezoeken, Turkse media inschakelen maar vooral veel mond-tot-mond reclame. Er zijn grote Turkse gemeenschappen in Den Haag en Rotterdam. Wij richten ons voornamelijk op allochtone kandidaten. Ik spreek letterlijk en figuurlijk de taal van de doelgroep, en daar doe ik mijn voordeel mee. Vanwege mijn afkomst ken ik ook de arbeidsmotieven van de Turkse werkzoekenden. Ze werken bijvoorbeeld veel liever onder leiding van een Turk en hechten veel waarde aan persoonlijk contact.”

Managementgeheim
Je weet natuurlijk dat je bij Mourik niet ver komt met algemeen management bedrijven vanachter je bureau. Om goed leiding te geven moet je tussen je mensen staan: ‘Management bij walking around’. Wat is jouw managementgeheim? “Je moet delen om te vermenigvuldigen, is mijn motto. Delta Team investeert graag in mensen, in taalontwikkeling, veiligheidstrainingen en vakgerichte cursussen. Ook met privéproblemen kunnen mensen bij mij terecht. Een persoonlijke aanpak en sociale binding zijn ook onderscheidend voor Mourik, dus qua ‘managementgeheimen’ zitten wij op één lijn.”

Algemene voorwaarden
Disclaimer

Door Deltateam.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.

Ik zoek werk

Ik zoek personeel
Contact
Delta Team B.V.
Visseringlaan 24B
2288 ER Rijswijk
Algemeen +31 (0) 88 730 12 00
Planning +31 (0) 88 730 12 12
info@deltateam.nl

Volg ons op
© 2019 Knijnenburg Producties